Wat is een CMS?

5 december 2012

CMS is de afkorting van het Engelse woord Content Management System. In het Nederlands Beheersysteem. Een CMS wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Als je een CMS gebruikt om je website te beheren heb je zelf geen kennis van bijvoorbeeld HTML, PHP en databases nodig. Met een CMS kun je de website direct zelf online bewerken. Veel beheersystemen werken zoals Word. Je ziet in het bewerkscherm (ook wel de editor genoemd) hoe de webpagina eruit komt te zien. Dit noemen ze een WYSIWYG (what you see is what you get) editor. Je kunt hiermee bijvoorbeeld teksten dikgedrukt maken, foto’s invoegen, tabellen maken, formulieren aanmaken, enzovoorts.

Webslim beschikt ook over een simpel en gebruiksvriendelijk CMS. Je kunt eenvoudig pagina’s, foto’s, tabellen en formulieren bewerken. Met het beheersysteem van Webslim kun je zelfs de lay-out van de website bewerken! Je kunt bijvoorbeeld zelf kleuren kiezen, achtergronden invoegen en lettertypes selecteren! Ook kun je met het CMS icoontjes die linken naar je profiel op Twitter, Facebook en LinkedIn maken. Ook ervaren hoe eenvoudig het CMS van Webslim werkt? Probeer Webslim gratis!

Bekijk alle berichten